Preventie van aandoeningen

Voorkomen is altijd beter dan genezen, ook al kunnen we hele mooie witte vullingen en fraaie kronen maken. Iedereen is immers geboren met een gaaf gebit. Dit kun je gewoon je hele leven gaaf houden, zonder al te veel inspanning. Wij vertellen graag hoe! Een van de onderdelen van een goede preventie is dat we bij elke controle de mondhygiene nalopen en de gebitsoppervlakken weer helemaal schoon en glad maken. Dit maakt uw dagelijkse mondverzorging nog effectiever! Als het nodig is, of als u erom vraagt, geven wij graag uitleg en instructie om uw gebit zo gezond mogelijk te houden.
Kinderen worden geadviseerd om vanaf hun 2e levensjaar mee te gaan met een van hun ouders naar een controle-afspraak. Tijdens een eerste bezoek is het al fijn als het kind in de stoel plaatsneemt, al dan niet op schoot bij de ouder. We kijken dan in de mond en tellen hoeveel tanden er zijn. Als dat nog niet lukt, proberen we het een halfjaar later weer, net zolang tot het lukt. het 4e jaar lukt het meestal een volledige controle bij het kind uit te voeren. Het advies voor kinderen is: vanaf het eerste tandje beginnen met 1 keer per dag poetsen en vanaf twee jaar 2 keer per dag poetsen. Het kind mag zelf proberen te poetsen, maar de ouder moet altijd napoetsen. Soms willen kinderen dit niet en is het heel lastig. We doen u graag leuke en hopelijk effectieve ideeen aan de hand, dus bel gerust naar de praktijk.
Wij werken volgens de gewoon gaaf methode. Deze methode kan tot 70% minder gaatjes leiden! Dit blijkt uit recent wetenschappelijk Scandinavisch onderzoek. Ook Nederlands onderzoek onderbouwt deze Scandinavische bevindingen. Meer informatie is te vinden op de website van gewoon gaaf.

About Image